Information samt anmälan till Sommarlägret 2015 i Kosta

Denna info kommer ut lite försenat här på hemsidan pga att Webmastern “valpade” tidigare än planerat.
Ber om ursäkt att ni fått vänta, men nu finns all info här nedan:

Rottweilerlägret i Kosta 12-19 juli 2015, i år har vi en hel del nyheter att erbjuda!

Vi tränar och umgås med härliga hundmänniskor. Alla som tränar med hund måste vara medlemmar i rottweilerklubben, övriga familjemedlemmar som är med behöver inte vara medlemmar. Dock behöver vi ha namn och personnummer på alla som är med på lägret. Samtliga betalar en lägeravgift på 600kr, som avgift för mark och alla faciliteter

 

Spårgrupperna – är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger upp hur dagarna ska se ut i gruppen, men vanligast är att man spårar på förmiddagarna.

Sökgrupperna – är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger upp hur dagarna ska se ut i gruppen, men vanligast är att man kör sök på förmiddagarna.

Bevakning – denna grupp vänder sig till de förare som har hundar som färdigutbildade patrullhundar/bevakningshundar(tjänstecert) samt till de förare som har hundar som är under utbildning det vill säga är antagna till utbildning för patrullhund inom hemvärnet.

Vi är ute i markerna hela dagen, med avbrott för lunch, och tränar mestadels patrullstig, stillasittande bevakning och ev. genomsök av byggnad. Det ges även tillfälle till att träna spår.

Vi brukar träna ihop med gruppen Patrull, se nedan.

Patrull – denna grupp vänder sig till dem där föraren har en viss grund/förkunskap och som vill tävla i bruksgrenen patrull. Precis som Bevakningsgruppen är vi ute i markerna hela dagen, dock med avbrott för lunch. Vi tränar patrull, spår samt uppletande. Det brukar även ges möjlighet till att träna lydnad. Patrullgruppen brukar träna ihop med bevakningsgruppen.

Lydnad för Madde Daleo – Gruppen består av max 8 deltagare, man tränar lydnad med instruktör måndag-torsdag, resten av veckan ägnas åt spår utan instruktör. På denna grupp tillkommer en extra avgift på 1 800 kr. Presentation av Madde: Instruktör och lärare i hundtjänst sen -94. Tävlande på elitnivå sen -88. Tävlat i alla bruksgrenar samt lydnad och agility. Hundförare inom väktarbolag sen -95. Egen företagare sen -99. Hunddagis och kursverksamhet samt butik med djurtillbehör.

Hundinstruktör på försvarsmakten sen 2013. Tävlat med olika hundraser och har ett antal lydnadschampion och brukschampion bakom mig. Tävlar nu med en rottishane i IPO3.

Tycker att relationen är oroligt viktig och jobbar mkt med den i både vardagen och i tävlingslydnaden.

Nybörjare/allmänlydnad för Carina Karlsson – Denna grupp är ny för i år och består av 8 deltagare, här jobbar man med instruktör måndag-torsdag, i denna grupp kan man få hjälp med det mesta, resten av veckan är gruppen på sitt markområde i skogen. På denna grupp tillkommer en avgift på 1 800 kr.
Vi gör en rättelse på gruppen för Carina Karlsson den heter Nybörjare/allmänlydnad och är till för er som vill lägga de första grunderna och vill komma igång och träna inför tävling med er hund.

Presentation av Carina: Jag är en tjej på snart 60 bast, sambo och har två kelpie hanar. Till vardags jobbar jag som djurvårdare på en liten veterinärklinik i Tranås. På min fritid vistats jag till stora delar på Tranås BK, jag är SBK-lärare, SBKs coach, avtals instruktör, SBK-instruktör, agility-instruktör och har flera korta utbildningar inom ämnet hund. Har flera gånger arrangerat privata kurser med Jan Gyllensten som instruktör. Har ett eget litet företag. Är tävlingsledare bruks och lydnad. Innan kelpie hade jag labrador, schäfer och dobermann. Provat på de mesta inom hundsporten utom skydds.

Tävlat i lydnad, bruks/spår/sök/rapport, draghundkörning, nu ägnar jag tiden mest åt agility och även lite rallylydnad. Jobbar i år på att kvalificera mig till SM i agility både individuellt och i lag. Kurserna jag håller på klubben är mest valp och allmänlydnadskurser. Är resursperson vid problemhundar i kurser. För mig är det viktigt att på positiva grunder bygga upp en bra och fin relation till hunden med tydliga regler och ramar. Våga ställa krav! Att få hunden att vilja samarbeta med glädje och att jag är en trygghet som hunden kan lita på!

En bra allmänlydnad gör livet så mycket enklare!

Spår/Brukslydnad för Patrik Ohlsson och Titti Sjögren – Denna grupp är ny för i år och består av max 8 deltagare, här spårar halva gruppen 3 dagar medan halva gruppen kör lydnad, sedan skiftar man de resterande 3 dagarna.  Denna grupp pågår under hela veckan med avbrott en dag för Plexus Cup. På denna grupp tillkommer en avgift på 1 800 kr.

Presentation av Titti och Patrik: Patrik Ohlsson Bruks- och lydnadsdomare med en mängd förtroendeuppdrag inom AfR och SBK:s Västra distrikt, just nu vice ordf i AfR. Äger idag sin fjärde rottweiler, Arn 6 år, och har tävlat elit spår med två av de tidigare hundarna. Målbilden av ett bra spårekipage – en noggrann och fokuserad hund med en lugn och strukturerad förare som är ett stöd för sin hund.

Titti Sjögren Instruktör, SBK lärare, tävlingsledare och testledare. Aktiv inom SBK sedan 1990. Äger idag sin tredje rottweiler, Moira 4 mån, och har tävlat elit spår och elit lydnad med tidigare rottweiler samt elit lydnad med westie. Lydnad ska vara ett roligt ”cirkuskonstpass” med noggrannhet och precision.

Till grupperna med instruktör är det lottning som gäller om det blir fler ekipage än vad som står i beskrivningen av gruppen.

 

Om kvällarna erbjuder vi lite olika aktiviteter, som femkamp, föreläsning och fiskdamm. Markan är öppen varje kväll där vi umgås och pratar hund mm och utbyter erfarenheter och tankar om hundträning. Vi har även en BBQ afton med god mat och underhållning.

 

Vi ber er anmäla & betala in i god tid, detta underlättar vår planering oerhört mycket. Betalning till BG 109-4507. Viktig info! Kosta läger accepterar inga avbokningar senare än 4:a veckor innan lägerstart, därför är anmälan bindande.

Anmälan till lägret kan göras på två sätt:

Anmälan online HÄR

Eller maila in din anmälan till lager@rottweilerkulbben.se

Frågor? mejla lager@rottweilerklubben.se.

OBS! Använd formuläret på hemsidan eller i tidningen, ej enbart via mail.

 

Håll ögonen öppna på hemsidan och Facebook sidan om det kommer upp ändringar!