Södra lägret

Vad vi har att erbjuda på rottweilerlägret på Kosta Skjutfält 16/7-23/7- 2022.

Gå till anmälan – öppnar 1 april

Vi tränar och umgås med härliga hundmänniskor, alla som tränar med hund ska vara medlemmar i Rottweilerklubben oavsett vilken hundras man har, övriga familjemedlemmar som är med behöver inte vara medlemmar, däremot vill vi ha namn och personnummer på alla som är med på lägret. Alla som är med betalar en lägeravgift som går till hyran av skjutfältet & alla faciliteter. Man kan välja att vara i en grupp med gruppledare eller att gå en kurs för instruktör. I år har vi följande upplägg:

Spår eller sökgrupper där man är ett gäng som hjälper varandra med träningen i skogen under dagen. Vi blandar erfarna med oerfarna & de som varit med på lägret tidigare introducerar de som är nya. Att ingå i en av dessa grupper kostar ingenting extra. Gruppledaren är ingen instruktör utan håller bara ihop gruppen & har koll på vilket område gruppen ska vara på samt håller kontakt med lägerkommittén under veckan. Varje grupp tilldelas ett område i skogen & under veckan roterar man så man får ny mark varje dag.

Spår – Grupperna är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger själva upp hur dagarna ska se ut i gruppen, men vanligast är att man spårar på förmiddagarna.
Sök – Grupperna är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger själva upp hur dagarna ska se ut i gruppen, men vanligast är att man kör sök på förmiddagarna.
Patrull – Grupperna är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger själva upp hur dagarna ska se ut i gruppen.

-Kurser för instruktör 2022-
Patrull tävlingskurs för instruktörer Malin Åsander& Anette Gustavsson En kurs för dig som är nyfiken på bruksgrenen patrull alt tjänstehund patrull. Vi jobbar med både praktik och teori under tre intensiva dagar i skogen. Inga förkunskaper krävs & ingen särskild ålder för din hund men den bör ha bytt tänder.Eftersom vi individanpassar träningen är alla välkomna oavsett utgångspunkt. Även för dig som bara behöver friska upp minnet på dig och din hund inför höstens tävlingar/övningar.Kursdagar sön-tis sedan fortsätter gruppen tillsammans veckan ut utan instruktörer.Pris 2500 kr

Spår/brukslydnadkurs för instruktörer Patrik Ohlsson& Titti Sjögren En kurs på fyra dagar med både spår & brukslydnad i kombination.Gruppen delas in i två halvor där ena gänget kör spår halva tiden & andra gänget kör brukslydnad sedan byter man & gör tvärtom.En kurs för alla som som tycker det är/vore roligt att tävla inom bruksgrenen spår/lydnad.Kursdagar sön-ons sedan fortsätter gruppen tillsammans veckan ut utan instruktörer.Pris 1995 kr


Lydnadskurs för instruktör Madde Daleo
Hon är en mycket engagerad & otroligt skicklig instruktör & hundtränare på hög nivå med över 30 års erfarenhet.Tävlar på nationell & internationell nivå med topp-placeringar på både SM och VM-nivå ett flertal gånger.

En kurs på tre dagar i tävlingslydnad/brukslydnad där Madde ger er de rätta verktygen för att få till detaljerna till en riktigt fin lydnad innan ni ska ut på tävling.Träningen är individanpassad efter de behov varje ekipage har.Kursen är för er som vill tävla i lydnad eller i bruksgrenarna.Kursdagar sön-tis sedan fortsätter gruppen tillsammans veckan ut utan instruktör.Pris 3200 kr


Lydnadskurs för instruktör Heidi Billkvam
Heidi har vunnit EM i lydnad, Norskt mästerskap, Nordiskt mästerskap & tog silvermedalj på VM.Har vunnit årets lydnadshund i Norge 3 ggr.Har också varit landslagsledare för Svenska lydnadslandslaget under två år.Heidis träningsfilosofi bygger på positiv förstärkning & sunt förnuft.Hon läser av just din hund & upprättar en individanpassad strategi för er träning.Heidi jobbar med ett belöningssystem hon kallar full fest!Det ska hjälpa hunden att känna sig lika trygg & glad i lydnadsträningen som på tävling.Kursdagar sön-tis sedan fortsätter gruppen tillsammans veckan ut utan instruktör.Pris 3200 kr


Spelicalsökkurs förinstruktör Stellan Carlsson
Specialsök är en kommande provform inom SBK. Detta är en fortsättningskurs i specialsök som innehåller:MarkeringarDjupa-/höga legorDoftbildSystematik/taktikMiljöträningTisdag kväll avslutas kursen med en föreläsning av Thomas Hallkvist – hundförare och ansvarig instruktör vid Tullen.Under onsdagen kommer det att arrangeras prov i SBK specialsök klass I & du ges möjlighet att anmäla dig & din hund till provet. Anmälningsavgiften är 350 kr. Info om hur du anmäler dig kommer på Facebooksidan – SBK specialsök & Rottweilerläger.

Förkunskapskrav: du har början till markering eller färdig markering på din hund. Du går gärna ha gått en grundkurs eller tränat specialsök. 

Stellan Carlsson är domare i specialsök, mentalbeskrivare, instruktör i specialsök m m,ett välkänt namn i Skåne & även en uppskattad instruktör i specialsök på Helsingborgs brukshundklubb. Stellan har ett förflutet inom räddningshundvärlden och har utbildat två räddningshundar. Med sin Flatcoated retriever Jumbo tävlade Stellan VM i IPO-r. Kursdagar sön-tis sedan fortsätter gruppen tillsammans veckan ut utan instruktör.Pris 1995 kr

Bästa starten kurs förinstruktör Karin Morander SBK instruktör i allmänlydnad & valp. Specialsöks & rallylydnadsinstruktör samt – Bästa starten instruktör.
Under 4 förmiddagar jobbar vi med grunderna till en bra relation, med lek och engagemang bygger vi övningar som stärker samarbetet i ekipaget.Inga förkunskaper krävs.Passar för alla från valp och uppåt, finns ingen övre gräns för ålder. Denna kurs leder till att tighta ihop er som ekipage. Du får en hund som intresserar sig mer för dig som förare.Vilket ger ett ännu roligare hundliv tillsammans.Kursen pågår under fyra halvdagar. Kursdagar sön-ons sedan fortsätter gruppen tillsammans veckan ut utan instruktör.Pris 1000 kr

Övriga aktiviteter Om kvällarna erbjuder vi lite olika aktiviteter som tex. föreläsningar, musikquizz, fiskdamm, medlemsmöte med mera. Markan där vi samlas på kvällarna är öppen varje kväll där umgås vi och utbyter erfarenheter och tankar om hundträning. Vi har även en BBQ afton med fantastiskt god mat, grillat med mängder av smarriga tillbehör.

Under veckan har vi också en tävling Plexus vandringspris &Plexus Rookie. En tävling för erfarna & helt oerfarna.Har du tävlingsskräck är detta din stora chans att komma över den!En fantastiskt rolig, fin & trevlig tävling där man får lära sig hur det går till & samtidigt ha riktigt kul på lydnadsplanen!

Vi har också en patrullhundtävling som är öppen för alla oavsett om man har en certad patrullhund, en hund under utbildning eller om man bara är nyfiken på vad en patrullhund är.Tävlingen går ut på att man delas in i lag som ska lösa olika uppgifter & klurigheter i terrängen & på lägerområdet under några timmar.Vi utlovar många skrattsalvor & tokerier under denna halvdag!

Södra lägret är till för alla med hund oavsett ras & ambitioner.Vi träffas under denna vecka för att umgås & väcka intresse för aktiviteter med hund som passar just dig & din pälskling bäst.Du bestämmer själv vilket paket du önskar vad gäller grupp, kurs, matpaket, boende, hel eller halv vecka.Vår ambition är att alla ska ha råd att vara med. Så här finns möjlighet att välja budgetvariant upp till extra allt.Du kan alltså välja att vara med på lägret i en spår eller sökgrupp & endast betala lägeravgiften.Eller plussa på boende, matpaket & gå en kurs för någon av våra fantastiska instruktörer.

De boendeformer som finns är:

-Rum med våningssäng i huslänga med duschar & toaletter i korridoren.

-Campingplats för husvagn, husbil eller tält. Campingkök med kyl & spis/ugn samt diskbänk & sanitetslängor för latrintömmning, duschar& toaletter

-Lövsjömålahuset är beläget ca 2 km ifrån Kosta läger. En stuga med tre rum kök, toalett & dusch.En grovlektionssal för ett enklare boende, här får man ta med egen madrass/tältsäng. Här kan flera bo om man känner varandra & hundarna går ihop med varandra.

Inne i Kosta finns två campingplatser & en stugby om det skulle bli fullbokat inne på lägerområdet.

Varmt välkommen till årets läger, anmälan öppnar på hemsidan den 1a april.

Mer information om priser och anmälan finner du här.

Gå till anmälan – öppnar 1 april

Har du frågor?Tveka inte att maila lager@rottweilerklubben.se
eller smsa 0709550445

Gå med i Facebookgruppen Rottweilerläger för löpande information.Vi ses vecka 29 på Kosta Skjutfält mvh Södra Lägerkommittén

Lisa Bergman, Suss Hartvig, Karin Morander, Felicia Ljunggren