Sommarläger 11-18 juli 2020

Nu är det snart dags att anmäla sig till årets sommarläger. Precis som förra året kommer vi att vara mitt i det småländska glasriket på Kosta Skjutfält. 

Vad vi har att erbjuda på rottweilerlägret i Kosta 2020
Vi tränar och umgås med härliga hundmänniskor, alla som tränar med hund skall vara medlemmar i Rottweilerklubben, övriga familjemedlemmar som är med behöver inte vara medlemmar, däremot vill vi ha namn och personnummer på alla som är med på lägret. Alla som är med betalar en lägeravgift på 800:-

Boende närmast Markan finns på följande: Orren: 2 bäddsrum (små rum) dusch och toa gemensamt i byggnaden Grovlektionssalen: 1 stor lokal utan sängar för 5-6 pers. Toalett och dusch i närliggande byggnad.

Lövsjömåla huset: Ligger ca 2 km från Markan. Här kommer vi i år att nyttja tre rum Bascentralen: Ligger ca 2 km från mässen. 3 stora rum med plats för 4 pers i varje, ett 2 bäddsrum samt lektionssal.  I huset finns dusch, toalett, litet pentry och allrum.

Det är först till kvarn som gäller på att anmäla till boendena. Till alla rummen medtages lakan, kudde och täcke, till lektionssalarna även liggunderlag, luftmadrass eller dyl. Hund får vara på rummen. Tänk på att man kan få dela rum. 

Husvagnsplatser finns. Dusch och toalett i närliggande byggnad. El ingår. Möjlighet att tälta finns.

Förtäring: Frukost serveras i Markan för er som beställer detta, även lunch och middag serveras där. Alla matpriser är med reservation för prisändringar. BBQ-afton med underhållning anordnas. På kvällarna samlas vi för att umgås, kanske grilla en korv och dricka något gott i Markan, vi har även föreläsning, medlemsmöte samt andra aktiviteter. 

Träning: Vi tränar på dagarna i våra grupper (samma grupp hela veckan) som vi anmält till, de instruktörsledda grupperna fortsätter att träna ihop efter att instruktören åkt hem. 

Anmälan (öppnar den 1 april kl. 18:00)

Frågor besvaras av: Suss Hartvig: lager@rottweilerklubben.se eller ring. 0706-97 00 57 efter kl. 16:00.  

Spår – Grupperna är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger upp hur dagarna ska se ut i gruppen, vanligast är att man spårar på förmiddagarna.

Sök – Grupperna är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger upp hur dagarna ska se ut i gruppen, vanligast är att man kör sök på förmiddagarna.

Patrull – denna grupp vänder sig till de förare som har hundar som färdigutbildade patrullhundar, samt till de förare som har hundar som är under utbildning d.v.s. är antagna till utbildning för patrullhund inom civilförsvaret. Vi är ute i markerna hela dagarna, med avbrott för lunch, och tränar patrullstig, bevakning och genomsök av byggnad.  Det ges även tillfälle till att träna spår. 

Kurs i patrull för Jörgen Karlsson från FM UndSäkC i Halmstad som kommer till oss i två dagar och blandar teori med praktik. Max antal deltagare är 10 personer med hund. Lite info om Jörgen: Jörgen Karlsson arbetar i Försvarsmakten sedan 1990 och är idag på FM UndSäkC i Halmstad. Här utbildar han blivande officerare i hundtjänst, kvalitetssäkrar utbildningar och testar in hundar till Försvarsmakten. Detta innebär att Jörgen har en unik kompetens inom området.  Jörgen är även mentalbeskrivare, bruks- och lydnadsdomare, ägare till Memorix kennel samt driver Djurmagazinet i Östra Karup, Båstad.

Linda Jonsson: Brukslydnad/lydnadsinstruktör. Aktiv inom SBK i 23 år – allt från ordförande till sammankallande i sektorerna. Har jobbat med rottweileravel i många år med fokus på starka arbetshundar. Tävlar elit spår & elitlydnad samt klass tre lydnad & IPO. Som instruktör väljer Linda väg och metod utifrån individens förutsättningar och förarens mentalitet. Det gäller att finna rätt nycklar till rätt ekipage. Hundarna formas genom leken som en relationsförstärkare. Skapa glädje och tydlighet genom att belöna rätt attityd och sinnesstämning. Man bygger upp relation och en positiv förväntan och lär sig hitta av och på knappar. Då får man en hysteriskt rolig men också allvarsam och väldigt givande träning. Kursen är söndag-tisdag och alla är välkomna oavsett kunskapsnivå.

Patrull tävling Anette Gustavsson och Malin Åsander: Anette Gustavsson & Malin Åsander har certade tjänstehundar – patrullhundar & tävlar i bruksgrenen patrull men även i lydnad & spår. Malin har även tävlat i försvarsmakts SM. Både Anette & Malin håller regelbundet kurser & den här kursen är till för dig som tränar/tävlar patrull eller vill prova på för första gången. Deras filosofi är att hunden ska få lyckas, att väcka hundens egen lust att vilja göra det vi önskar & träningen ska vara fylld med skratt & glädje. Kurs i patrull 4 dagar. Detta är andra året som vi håller denna kurs på Kosta och vi längtar verkligen tillbaka.

Spår/Brukslydnad för Patrik Ohlsson och Titti Sjögren – Denna grupp består av max 8 deltagare. Här spårar halva gruppen halva dagen och andra halva gruppen kör då lydnad, sedan skiftar man efter halva dagen. Denna grupp pågår under hela veckan med avbrott för Plexus Vandringspris, en mkt uppskattad & rolig tävling , arrangerad av Titti & Patrik. Presentation av Titti och Patrik: Patrik Ohlsson Bruks- och lydnadsdomare med en mängd förtroendeuppdrag inom AfR och SBK:s Västra distrikt. Äger idag sin fjärde rottweiler, Arn och har tävlat elit spår med två av de tidigare hundarna. Målbilden av ett bra spårekipage – en noggrann och fokuserad hund med en lugn och strukturerad förare som är ett stöd för sin hund. Titti Sjögren Instruktör, SBK lärare, tävlingsledare och testledare. Aktiv inom SBK sedan 1990. Äger idag sin tredje rottweiler, Moira och har tävlat elit spår och elit lydnad med tidigare rottweiler samt elit lydnad med westie. Lydnad ska vara ett roligt ”cirkuskonstpass” med noggrannhet och precision.

Sök för Johanna Mastenbroek – Johanna bor utanför Kungälv och är medlem i Göteborg/Möndals Brukshundklubb. Johanna började träna sök 1999. Med sin första hund Brukshunden Canis kvalade Johanna in till 3 SM i sök och 1 SM i spår. Vad Johanna än tränar med sin hund är det viktigt att ha en bra relation. Glädje, motivation, grunder, koncentration och tydlighet är några ledord. Johannas filosofi i söket är att lära hunden arbeta med vinden redan från början, att lägga en stabil grund och utveckla ett stort figurantintresse som längre fram i hundens utbildning ger en motivation till att vilja arbeta även när det är jobbigt och svårt. Att hitta rätt motivation till varje individ. Att som förare/instruktör ha en träningsfilosofi som man tror på, men ibland måste man gå utanför den och hitta andra lösningar. Det är bara utvecklande. Det finns ingenting som är fel så länge det fungerar och känns rätt för dig. Kursen är söndag-tisdag och alla är välkomna oavsett kunskapsnivå.

Rallylydnad/specialsök för Karin Morander: Här tränas det rallylydnad måndag – torsdag, resten av veckan ägnas åt spår utan instruktör. Gruppen består av 8 deltagare. Presentation av Karin: Karin är certifierad specialsökinstruktör/noseworkinstruktör, allmänlydnadsinstruktör, rallylydnadsinstruktör och tävlar mästarklass rallylydnad. Karin har stor hundvana & mycket erfarenhet i bagaget.

Till grupperna med instruktör är det förts till kvarn som gäller om det blir fler ekipage än vad som står i beskrivningen av gruppen. Anmälan sker endast via rottweilerklubbens hemsida och den öppnas 1/4 kl. 18:00, anmälan till instruktörsledda kurser är inte komplett förrän avgift kommit in. Skriv på anmälan ditt första respektive andra val!

Om kvällarna erbjuder vi lite olika aktiviteter, som femkamp, föreläsning och fiskdamm. Markan är öppen varje kväll där vi umgås och pratar hund m.m. och utbyter erfarenheter och tankar om hundträning.  Vi har även en härlig BBQ afton med god mat och underhållning.

Eva Marie Wergård föreläser om: Mental träning är en pusselbit du vill jobba med! Detta är en kväll med fokus på prestationspsykologi och mental träning där Eva Marie Wergård vägleder oss från mentala målsättningar till hur du genom övningar kan hitta RÄTT känsla och vända motgång till framgång. Teori, berättelser från verkligheten och praktiska verktyg blandas vilt – just för att DU skall åka från föreläsningen med en nytändning och tänka: ÄNTLIGEN vet jag vad jag skall göra!

Presentation av Eva Marie: Eva Marie Wergård är mental tränare och etolog. Coachar från att våga börja tävla till att kliva högst upp på pallen på stora mästerskap. Dessutom driver hon podden Mentala mästare där hon intervjuar idrottsprofiler om just deras mentala förberedelser.

Vi ber er anmäla i god tid, detta underlättar vår planering oerhört mycket. När ni anmält kommer ni att få ett välkomstmail med info om lägret samt vad ni ska betala, anmälningsavgiften på 800:- betalas vid anmälan samt om du anmält till instruktörsledd grupp, Bankgiro är 109-4507. Viktig info!

Kosta läger accepterar inga avbokningar senare än 4 veckor innan lägerstart, därför är anmälan bindande. Anmälan till lägret kan endast göras online på: www.rottweilerklubben.se 

Frågor? Mejla lager@rottweilerklubben.se. Håll ögonen öppna på hemsidan och Facebookgruppen ”Rottweilerläger” för ev. ändringar!

Logi

Lövsjömåla huset
– hel vecka 1900:- /person
– halv vecka 850:-/person

Rum i Orren
– hel vecka 1900:-/person
– halv vecka 850:/person

Delat rum i Bascentralen
– hel vecka 1900:-/person
– halv vecka 850:-/person

Del i lektionssal Bascentralen
– hel vecka 950:-/person
– halv vecka 475:-/person

Husvagn
– hel vecka 1700:-
– halv vecka 850:-

Tält
– hel vecka 950:-
– halv vecka 475:-

Mat

Frukostpaket
– hel vecka 450:-
– halv vecka 225:-

Lunchpaket
– hel vecka 595:-
– halv vecka 300:-

Middagspaket
– hel vecka 595:-
– halv vecka 300:-

BBQ fest
– vuxen 295:-
– barn över 6 år 170:-

Instruktörsledda grupper

Brukslydnad /Spår Patrik Olsson & Titti Sjögren 1995:-  4 dagar Söndag – Onsdag
Patrull Jörgen Karlsson 1500:- 2 dagar Tisdag – torsdag
Brukslydnad Linda Jonsson 2450:- 3 dagar Söndag – tisdag
Patrull tävling Malin Åsander & Anette Gustavsson 1995:- 4 dagar max 12 Söndag – onsdag
Rallylydnad/Specialsök Karin Morander 1995:- 4 dagar Söndag – onsdag
Sök Johanna Mastenbroek 2450:- 3 dagar Söndag – tisdag