Information gällande rasklubbens verksamhet med anledning av coronaviruset

Den pågående coronakrisen innebär utmaningar för oss alla. Det kommer löpande nya riktlinjer och inte minst förbud som påverkar både vårt arbete, privatliv och föreningsliv.

Igår, den 27 mars, gick SKK ut med informationen att all klubborganiserad verksamhet inom SKK-organisationen ska ställas in till och med den 31 maj. Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet eller utlandet.

Detta gäller från den 27 mars till och med 31 maj 2020, men beslutet kan förlängas vid behov.

Med klubborganiserad verksamhet avses all form av tävlingsverksamhet, utbildning, träffar, promenader och liknande. Läs om beslutet på SKK:s hemsida. https://www.skk.se/sv/skk-och-covid-19/

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse arbetar febrilt med att ta ställning till vilken verksamhet som ska bedrivas och vilken som behöver ställas in med anledning av Svenska Kennelklubbens beslut. Man räknar med att kunna gå ut med mer information i börja av nästa vecka. Den information som kom från SBK igår med anledning av beslutet från SKK hittar du här. https://www.brukshundklubben.se/…/hundaktiviteter-begransa…/

Vi vet att beslutet redan nu påverkar ett antal aktiviteter inom Svenska Rottweilerklubben. Det gäller bland annat SRM i Bålsta, läger i Degeberga, utställningen i Nora och våra rasmästerskap. Men det kan också bli aktuellt att ställa in eller flytta fram ytterligare aktiviteter den kommande tiden. Vi ber er hålla er uppdaterade via hemsida och Facebook.

För tillfället kommer rasklubbens MH och vissa lokala tävlingar att genomföras som planerat, men med riskreducerande åtgärder för att efterleva SKK:s beslut och gällande riktlinjer från folkhälsomyndigheten. Kontakta det aktuella utskottet eller lokalområdet om du har frågor gällande dessa arrangemang.

Den 14 april har styrelsen telefonmöte och en av huvudpunkterna blir den pågående coronakrisen och hur vi ska hantera den inom vår verksamhet. Situationen kräver att vi inom föreningen ser över och planerar om stora delar av rasklubbens aktiviteter de kommande månaderna.

Vi ber om våra medlemmars förståelse för att hela organisationen under den kommande tiden arbetar under ökad press. Vi gör alla vårt bästa för att planera om vår verksamhet och hålla er uppdaterade om situationen, men det kommer att uppstå både frågor och frustrationer under den kommande tiden. Det är helt förståeligt, men vi ber alla att hålla en god ton och inte ta ut sina frustrationer på enskilda funktionärer. Vi måste ta hand om varandra för att komma igenom detta på bästa sätt.

Vi återkommer löpande med mer information gällande rasklubbens verksamhet.

Ta hand om er själva och era hundvänner!

/Styrelsen för Svenska Rottweilerklubben

Har du frågor? Kontakta styrelsen på sekr@rottweilerklubben.se