Vi som är i Utskottet för mentalitet

Utskottets medlemmar: 

MH-ansvarig

mh@rottweilerklubben.se

MT- ansvarig 
Jane Fyhr
mt@rottweilerklubben.se
Tel. 070-748 21 34

Jane Fyhr, 59år och bor på en liten gård i Stegeborg utanför Söderköping. 

Jag har haft olika hundar i hela mitt liv men fastnade för Rottweiler 1998. Gick med i rottweiler klubben samma år. Är mentalfigurant, instruktör för valp, tävlingslydnad, allmänlydnad samt bruks spår.

Har inte tävlat så mycket men kört upp en hund till försvarsmakten. De senaste åren har jag tagit mig an hundar men lite problem samt omplaceringar. Har varit aktiv inom mental sedan 2003, som då hette kornings kommittén,tillsammans med Kerstin Hisengård. Är inte lika aktiv nuförtiden men har mina utskick av korningsdiplom samt står till tjänst om någon behöver lite råd angående MT samt MT exteriör.

Annars är jag mor till två söner som är vuxna, en har både hästar och hund medan den yngste har enbart hund. 

Här hemma hos mig har jag just nu, Duracell Rottan Jakira 6 år och kissarna Signe Fräs och Sixten mjauuuu.

Mikael Wadström – har Kennel & Stuteriet Humlegården tillsammans med min fru Ann. Jag har hållit på med hundar hela mitt liv. Min första hund var en tax, därefter blev det schäfer. Min första första rottweiler kom in i mitt liv -89 och därmed fann jag min ras. Har tävlat lydnad och svenskbrukset, har även kört räddningshund och bevakningshund (hemvärnet), numera ligger intresset åt IGP.

Jag har jobbat som hundförare väktare och yrkesdressör i flera år. Är också väldigt aktiv i SBK Skaraborg där jag är tränings- och skyddsansvarig. Är Vice ordförande i AFR västra LO. Mentalansvarig och IGP ansvarig i AFR västra LO och Licensansvarig i Skaraborgsdistriktet.

Jag har följande utbildningar inom SBK och AFR: mentalfigurant, mentaltestledare, mentalbeskrivare, träningsfigurant.

 

IngaLill Larsson,74 år. Mentaldomare, Beskrivare o Bedömare av Assistanshundar. Har varit aktiv inom SBK sen 1970. Har tränat o tävlat inom spår, sök o lydnad o varit instruktör o tävlingsledare. 

Min passion är Rottweiler o hundars mentalitet, detta är mitt stora intresse idag. Har haft 2 egna Rottweiler men är idag hundlös, har dagis för sonens Schäfer o Amstaff. 

Jag har tillsammans med Lars Fält o Ann Olsson tagit fram den Valpbeskrivning som SBK står bakom sen 2012. 

Jag har jobbat mycket med hundproblem genom åren o hjälper idag till med att titta på hundar som fått anmälan om Oacceptabelt beteende inom SKK:s organisation o verksamhet i Sörmland.