Se fram emot sommaren!

Boka in sommarlägren år 2017 i din kalender:

Södra lägret – vecka 29
Norra lägret – vecka 34

Där finns spår, sök, bevakning/patrull, ungdomsverksamhet samt instruktörsledda grupper.

Alla är välkomna till södra och norra lägret, vars syfte är att träna och utvecklas tillsammans med sin hund och kunna utbyta erfarenheter med andra lägerdeltagare, oavsett om man är nybörjare eller erfaren klubbmedlem.

Mer info kommer i nästkommande nummer av rottweilern, på hemsidan och FB-gruppen – rottweilerläger

Föreläsning Kerstin Bergvall ”allergier hos hund” Stockholm 4/2 2017

Upplands LO välkomnar veterinär Kerstin Bergvall, Specialist i hundens och kattens sjukdomar, Specialist i dermatologi hund och katt.

Föreläsningen kommer att handla om allergier hos hund.

Kerstin är tillsammans med Susanne Åhman Skandinaviens enda hudspecialister som innehar europeisk specialistexamen, Diplomate of European College of Veterinary Dermatology (Dipl ECVD).

Kerstin hanterar de mest komplicerade hudutredningarna och får patienter remitterade från veterinärer i hela Sverige och även från utlandet (Finland, Norge, Portugal, Tyskland). Kerstin föreläser såväl i Sverige som utomlands och är engagerad i utbildning och vidareutbildning av veterinärer både i Sverige och övriga Europa.

Betalning 250kr betalas senast den 27/1 på PG 30 27 97-6 märk med namn och ”föreläsning”
Tid: 09:30-12:30
Plats: Solna Sundbybergs Brukshundklubb

http://www.sosubk.com/vaegbeskrivning

Anmäl dig HÄR

Synpunkter och motiveringar på remissen av IPO reglerna

Svenska Brukshundklubbens UG IPO vill få in synpunkter och motiveringar på den remiss av IPO-reglerna som nu skickas till distrikt, rasklubbar och IPO-domare.

FCI:s Generalförsamling godkände inte förslaget på nytt regelverk för 2018, som UDC presenterade, utan har begärt att reglerna ska ut på ett nytt remissförfarande.

SBK:s UG IPO vill ha synpunkter inklusive motiveringar av dessa, skickade till SBK:s förbundskansli, via mail:  tavling@brukshundklubben.se , senast måndagen den 9 januari 2017. Detta innebär att våra medlemmars åsikter(med motivering)måste vara Rottweilerklubben tillhanda torsdagen den 15 december 2017 via mail: ipo@rottweilerklubben.se  

Här ser ni nyheten i sin helhet som finns på SBK hemsida med brev från UDC:s ordförande, reglerna på tyska och en PowerPoint på förändringarna i reglerna:  http://www.brukshundklubben.se/funktionar/klubb-organisation/forbund/nyheter/2016/11/remiss-ipo-regler-2018/

NI kan också hitta en förenklad översatt version på facebook via UG IPOs facebooksida.

Hälsningar
Soffie Modin
IPO ansvarig
Svenska Rottweilerklubben